Adenan yakin BN dapat pertahan kerusi Tanjong Datu dan Opar


LUNDU: Pengerusi Barisan National (BN) Sarawak Datuk Patinggi Tan Sri Adenan Satem yakin BN dapat mempertahankan kerusi Tanjong Datu dan Opar pada Pilihan Raya Negeri Ke-11 (PRN11) nanti.
Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Pemimpin Bersama Rakyat sempena pemberian geran PIBG (Persatuan Ibu Bapa dan Guru) dan  bantuan  pakaian seragam Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) Daerah Tanjung Datu di Dewan Masyarakat Lundu di sini, semalam.
Adenan yang berucap di hadapan 3,000 anggota RELA memberitahu bahawa beliau amat gembira melihat semangat, perpaduan dan keseragaman ditunjukkan anggota RELA yang hadir.
Beliau berkata perpaduan dan kesatuan yang ditunjukkan oleh RELA dan rakyat dengan kerajaan  selama ini menyukarkan pihak lawan menawan kedua-dua kawasan DUN tersebut.
“Saya sangat gembira hari ini. Semangat perpaduan dan  keseragaman yang ditunjukkan, malah telah terbukti Tanjong Datu dan Opar susah ditawan pihak lawan.
“Kali ini mereka (pembangkang) akan kalah teruk, kalaulah  mereka berani muncul,” katanya.
Adenan yang juga calon untuk Tanjong Datu memberitahu bahawa keyakinan itu diluahkan kerana percaya rakyat dan RELA yang sebahagiannya pengundi berdaftar tahu berterima kasih kepada kerajaan.
Beliau berkata daripada 12,391 anggota RELA di daerah Tanjong Datu, 3,861 merupakan pengundi berdaftar manakala 3,787 adalah pengundi bagi Opar.
Ranum Mina akan mempertahankan DUN Opar selepas disahkan sebagai calon langsung BN hari ini.
“Saya berharap apabila tiba hari mengundi nanti, turunlah beramai-ramai menunaikan tanggungjawab anda sebagai pengundi dan anggota RELA.
“Tak usahlah menunggu parti politik mengarah anda agar turun mengundi,” katanya. – Utusan Borneo. 

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget