Seramai 130 ahli PKR, SPDP keluar parti dan sertai TERAS


LIMBANG: Seramai 130 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Parti Demokratik Progresif Sarawak (SPDP) di sini mengumumkan keluar parti dan menyertai Parti Tenaga Rakyat Sarawak (TERAS) berkuat kuasa serta-merta.

Borang keahlian menyertai TERAS diserahkan kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Danau Paulus Gumbang pada satu majlis ringkas di Rumah Aling, Pulau Brunei Medamit Sabtu lalu.

Paulus berkata, kepercayaan diberikan penduduk kampung kepada beliau selaku pemimpin kerajaan Barisan Nasional (BN) penting untuk melaksanakan lebih banyak pembangunan demi kemudahan rakyat khususnya di Batu Danau.

“Kepercayaan ini penting bagi memastikan saya akan terus berkhidmat dengan penuh tanggungjawab membawa lebih banyak pembangunan,” katanya.

Sebelum ini, Rumah Aling dianggap kawasan hitam namun kini menjadi kawasan putih selepas ramai penduduk kampung kini menyokong BN.

Paulus menjelaskan, TERAS juga semakin bertapak di hati penduduk kampung berikutan ramai penduduk datang ke pejabat parti itu mendapatkan borang permohonan keahlian.

Turut hadir isteri Paulus, Mary Sindang, Pemanca Willie Marum, Penghulu Robert Kunyu dan ahli jawatankuasa TERAS Batu Danau.-Utusan Borneo

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget