"Kami bersama SPRM, dedahkanlah kebenaran"


SHAH ALAM : BERSIH 2.0 mengucapkan tahniah kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang tidak letih berjuang menegakkan keadilan dan mencerita kebenaran dalam kes RM2.6 billion.

Pengerusinya, Maria Chin Abdullah, berkata BERSIH 2.0 menyokong penuh keputusan SPRM untuk membawa isu RM2.6 billion kepada Panel Pernilaian Operasi (PPO) untuk penilitian semula.

Katanya beliau percaya SPRM menjalankan siasatan ini dengan teliti. Kini sudah tiba masanya SPRM mendedahkan kepada umum dapatan mengenai siasatan terhadap kes itu.

"Seluruh rakyat Malaysia berhak mengetahui kebenaran dan kebenaran ini hanya boleh didedahkan oleh SPRM.

"BERSIH 2.0 yakin rakyat juga turut bersama dengan SPRM dengan hal ini. Ini juga membantu SPRM mendapat semula kepercayaan umum dari segi ketelusan dan kebenaran," katanya dalam kenyataan media.

Beliau berkata langkah diambil SPRM wajar menjadi contoh sebuah institusi awam yang bebas dan mendaulatkan integriti serta keadilan.

"Ini jalan wajar diikuti, ke arah keyakinan dan sokongan orang ramai. Malah, ini membantu negara memulihkan indeks rasuah yang makin menjunam.

"Peluang ini datang sekali. Lakukan sekarang, sebelum terlewat," katanya.

- Selangor Kini

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget