Jangan ingat UMNO kebal hingga boleh tidur lena


PETALING JAYA: Pemimpin UMNO di setiap peringkat diminta agar tidak menganggap parti Melayu itu sentiasa kebal hingga mereka boleh ‘tidur lena’.

Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Seri Syed Ali Alhabshee berkata, sikap sambil lewa atau mengambil mudah terhadap keluhan rakyat juga akan memberi kesan negatif kepada parti.

“UMNO perlu sentiasa bersiap-siaga bagi menghadapi ancaman politik pembangkang yang kebelakangan ini banyak memutarbelitkan fakta bagi memesong pemikiran rakyat.

“Pembangkang akan guna apa sahaja untuk memesong perhatian rakyat supaya tercetus kebencian dan kegusaran terhadap UMNO dan Barisan Nasional (BN) selaku parti pemerintah,” katanya di blog www.umnobahagiancheras.blogspot.my.

Mengulas lanjut, rakan-rakan komponen BN juga seharusnya mempunyai iltizam untuk menambahbaik agenda perjuangan agar keyakinan rakyat tidak terhakis sepertimana berlaku pada Pilihan Raya Umum (PRU) lalu.

“Bukan setakat UMNO, rakan-rakan komponen BN juga hendaklah bekerja keras memastikan BN sentiasa mendapat sokongan rakyat, semua pihak harus bertanggungjawab menjamin kemenangan yang mutlak,” tegasnya.

“Jangan kita beranggapan UMNO khususnya BN sentiasa kebal sehingga ada dikalangan kita berpeluk tubuh, sebaliknya, kita perlu melihat kepada realiti semasa betapa asakan pembangkang semakin agresif untuk menumbangkan BN pada PRU akan datang,” ujarnya lagi.

- Free Malaysia Today
Labels:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget