PAS Sarawak sasar DUN Jepak dan Samalaju


Menurut YDP PAS Bintulu Ir Azwani, fokus utama adalah DUN Jepak dan Samalaju. Empat nama telah disenarai pendek untuk dicalonkan untuk membawa misi kemenangan DUN pertama PAS Sarawak dalam Pilihan Raya umum Sarawak nanti.

Tiga calon adalah terdiri calon lelaki, manakala seorang wanita merupakan Anak Jati Bintulu dan terdiri daripada pelbagai profession,antaranya bekas Pegawai Kanan Bintulu Development Authority (BDA) , Jurutera Kanan PETRONAS dan Usahawan PKS tempatan. Nama-nama calon akan diumumkan setelah DUN Sarawak dibubarkan nanti.

PAS Bintuu akan memberi tumpuan kepada isu-isu tempatan seperti harga perumahan yang melampau, kos sewa rumah yang tinggi di Bintulu, pencemaran alam sekitar Industri, peluang pekerjaan berkaitan SCORE dan Projek PAN Borneo yang berdekatan di kedua-dua DUN bagi menarik perhatian pengundi.

Disamping itu PAS Bintulu terus giat dengan program kebajikan bersama rakyat tanpa mengira masa. Walau apa pun pandangan orang ramai terhadap usaha PAS, kerja kebajikan tetap diberi keutamaan tanpa mengira bangsa yang berbagai etnik dan agama di Sarawak.
-PAS.ORG.MY

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget